7th room
Αποστολή
To email στάλθηκε με επιτυχία

Βρισκόμενο 10 μέτρα πάνω από το έδαφος, ανάμεσα στις κορφές των πεύκων, το 7th room σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta προσφέρει στους ενοίκους του μαγευτική θέα στην κορυφογραμμή της Λαπωνίας και τον ποταμό Lule.
Εστιάζοντας στη γύρω φύση, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλα ανοίγματα, μια διχτυωτή βεράντα που αιωρείται πάνω από το δάσος και ένα δέντρο που διαπερνά την καμπίνα. Τα όρια μεταξύ εσωτερικού κι εξωτερικού θαμπώνονται, καθιστώντας το κτίριο μέρος του δάσους.
Η όψη του κάτω μέρους της καμπίνας καλύπτεται από μια ασπρόμαυρη εκτύπωση 12 επί 8 μέτρων που απεικονίζει δέντρα που αγγίζουν τον ουρανό. Η είσοδος γίνεται μέσω μιας κλίμακας από μέταλλο και γυαλί που οδηγεί στην καμπίνα, ενώ ένα μικρό ασανσέρ μεταφέρει τις αποσκευές. Δώδεκα υποστυλώματα στηρίζουν την κατασκευή, μειώνοντας το φορτίο που ασκείται στα γύρω δέντρα και δίνοντας μια αίσθηση ύψους και μηδενικής βαρύτητας, εκτός από σταθερότητα.
Όπως στις παραδοσιακές σκανδιναβικές καμπίνες, οι ξύλινες όψεις επενδύονται με μαυρισμένη ξυλεία πεύκου που δεν χρειάζεται συντήρηση. Τα εσωτερικά δάπεδα κατασκευάζονται από ξυλεία φλαμουριάς, ενώ οι τοίχοι επενδύονται με κόντρα πλακέ σημύδας. Με τα συμπληρωματικά ξύλινα έπιπλα, το ξανθό σκανδιναβικό εσωτερικό έρχεται σε όμορφη αντίθεση με το σκούρο εξωτερικό. Τα 55 τμ του χώρου περιλαμβάνουν δυο υπνοδωμάτια, ένα καθιστικό, ένα λουτρό και μια υπαίθρια βεράντα, φιλοξενώντας έως πέντε άτομα.
Οι διαφορετικές στάθμες του δαπέδου δημιουργούν ένα λειτουργικό και ευχάριστο εσωτερικό. Ο χώρος μοιράζεται σε δυο επίπεδα με 30 εκ διαφορά στάθμης. Το καθιστικό τοποθετείται στο χαμηλότερο επίπεδο, ενώ τα υπνοδωμάτια στο υψηλότερο, με τα κρεβάτια να ενσωματώνονται στο δάπεδο.
Ο άπλετος φυσικός φωτισμός σε συνδυασμό με δυο τύπους φωτιστικών σωμάτων που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες σε συνεργασία με το Ateljé Lyktan συμπληρώνουν την φιλόξενη ατμόσφαιρα.


Αρχιτεκτονική μελέτη: Snøhetta
Φωτογράφιση: Johan Jansson

   
Tags
^ Back to Top