Μονοκατοικία στην Κηφισιά
Αποστολή
To email στάλθηκε με επιτυχία

Ένας μεθοδευμένος διάλογος εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και μία σαφής, καθαρή διάρθρωση των όγκων, που αναπτύσσονται σε δύο βασικούς άξονες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής σύνθεσης της διώροφης κατοικίας στα βόρεια προάστια.
Με στόχο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας, δημιουργήθηκε μία κατοικία με σύγχρονο και δυναμικό σχεδιασμό. Ένας συνεπής, ενιαίος κώδικας χαράξεων και επιλογών στα υλικά διαφαίνεται και χαρακτηρίζει τόσο το κτιριακό κομμάτι και τους εσωτερικούς χώρους, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος μοιάζει να αποτελεί μια φυσική συνέχεια του δομημένου περιβάλλοντος.
Η βασική ιδέα του ισογείου, σε γραμμική ανάπτυξη, είναι η δημιουργία ενός κλειστού μετώπου προς τον κεντρικό δρόμο που βρίσκεται η είσοδος και ταυτόχρονα το άνοιγμα προς την εσωτερική αυλή και την πισίνα. Τα υαλοστάσια, σε όλο το μήκος του ενιαίου χώρου του καθιστικού και το αίθριο που αναπτύσσεται σε διπλό ύψος, ανοίγουν το οπτικό πεδίο προς τη φύτευση, ενώ ο συνεχόμενος χώρος της κουζίνας έχει τη δυνατότητα να απομονωθεί με τα ξύλινα συρόμενα πάνελ ειδικής κατασκευής, με επένδυση δρυός σε σκούρο χρώμα.
Ξύλινες επίσης είναι οι περσίδες που σκιάζουν τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της εισόδου, φιλτράροντας τη θέα και το φως. Αναπόσπαστο κομμάτι της ατμόσφαιρας της κατοικίας είναι το υγρό στοιχείο που διαπερνά το χώρο.
Στον όροφο οργανώνονται οι χώροι των υπνοδωματίων, σε οπτική επικοινωνία με τον κήπο. Ξεχωριστή σημασία δόθηκε στο σχεδιασμό των λουτρών, που επενδύθηκαν με μάρμαρα vraza, pietra serena και ξύλινες επιφάνειες.
Το master λουτρό, ιδιαίτερο ως προς το μέγεθος και τη διάταξή του, σε απευθείας επικοινωνία με το κυρίως υπνοδωμάτιο, διατάσσεται σε έναν κεντρικό χώρο, με το νιπτήρα και την μπανιέρα στο κέντρο, ενώ περιμετρικά αναπτύσσονται οιχώροι του walk-in closet, του ντους και του WC. Η προσθήκη ενός κόκκινου φιλμ στις γυάλινες επιφάνειες προσθέτει ευφάνταστα στην εσωτερική χρωματική παλέτα.


Αρχιτεκτονική μελέτη: Zege architects (Zeppos - Georgiadi + associates)
Φωτογράφιση: Vangelis Paterakis

   
Tags
^ Back to Top