Xenia 2017
Αποστολή
To email στάλθηκε με επιτυχία

Η “καρδιά” του ξενοδοχειακού κλάδου της Ελλάδας, θα χτυπήσει από 25-27 Νοεµβρίου 2017, στο Athens Metropolitan Expo, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Xenia 2017, η οποία θα αποτελέσει σηµείο αναφοράς για την Τουριστική Βιοµηχανία της χώρας, αποκτώντας ξανά την αίγλη και το θεσµικό ρόλο που της αναλογούν. 
Παρούσες στην Xenia 2017, θα είναι όλες οι leader εταιρίες του ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ οι βασικές κατηγορίες εκθεµάτων θα είναι: Κατασκευή - ∆ιακόσµηση - Ενέργεια - Αυτοµατισµοί, Ξενοδοχειακός εξοπλισµός, Μηχανήµατα και εξοπλισµός κουζίνας, Food & Beverage, Hotel marketing, Digital technology. Η ανανεωµένη έκθεση µέσα από τις εξειδικευµένες παράλληλες εκδηλώσεις των τοµέων Digi Hotel, Build Hotel και Future Hotel (σεµινάρια, master classes, ανοιχτές συζητήσεις, case studies), θα αποτελέσει µία ουσιαστική πλατφόρµα καινοτοµιών και εξελίξεων για τον Ξενοδοχειακό κλάδο. 
H Xenia 2017, η οποία διοργανώνεται από την Forum AE, θα πραγµατοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισµού, του Ξενοδοχειακού Επιµελητηρίου Ελλάδας, του Συνδέσµου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Xenia Build Hotel
Τα σημαντικότερα projects των ελληνικών ξενοδοχείων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιαστούν στο stage του Build Hotel, στο Hall 4, κατά την διάρκεια της έκθεσης Xenia, 25 με 27 Νοεμβρίου 2017, στο Metropolitan Expo.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Moxy του ομίλου Marriott θα συστηθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό με αφορμή το πρώτο ξενοδοχείο της που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα για τον μοντέρνο ταξιδιώτη και τις ανάγκες του.

Η παγκοσμίως καταξιωμένη interior designer Μαρία Κατσαρού Βαφειάδη - MKV DESIGN - γνωστή για τη συμβολή της στον σχεδιασμό μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων όπως το Costa Navarino, το Electra Palace και το Makedonia Palace, θα μιλήσει ως keynote speaker και θα υποστηρίξει ότι η πολυτέλεια που βιώνουν οι επισκέπτες στο ξενοδοχειακό τους περιβάλλον, δεν οφείλεται μόνο στο όνομα του εκάστοτε ξενοδοχείου (brand), αλλά και στα στοιχεία που το συνδέουν με τον συγκεκριμένο τόπο, δίνοντας νόημα στην εκεί διαμονή τους.
Eπίσης, ο αρχιτέκτονας Μάριος Αγγελόπουλος από το αρχιτεκτονικό γραφείο Archiplus Architects and Associates θα εντυπωσιάσει παρουσιάζοντας το Amanzoe, ενώ το ολοκαίνουριο συγκρότημα Stella Island θα παρουσιάσει ο αρχιτέκτονας Σταύρος Πέππας.

Κατά τη διάρκεια του Xenia Build Hotel, θα κληθούν να μιλήσουν επίσης μελετητές φωτισμού από τις εταιρείες Artemide, Bright Special Lighting, Viokef, Gallis Lighting, Petridis Lighting και Gravanis (L+DG). Το αντικείμενο της ομιλίας τους θα είναι οι νέες τάσεις στον αρχιτεκτονικό φωτισμό των ξενοδοχείων και πως αναδεικνύονται τα στοιχεία μίας ξενοδοχειακής μονάδας με τον κατάλληλο φωτισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά θα έχουν και εταιρείες αναβάθμισης ξενοδοχειακών μονάδων με σκοπό την ενημέρωση των ξενοδόχων για τις υπηρεσίες που διαθέτουν και πως μπορούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους σε θέματα αναβάθμισης ποιότητας των ξενοδοχείων.

Τέλος, ένα υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονου design δωμάτιο ξενοδοχείου που θα περιλαμβάνει όλες τις high end λύσεις που συναρπάζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη, θα παρουσιάσουν ο Βαγγέλης Στεργίου από την εταιρεία AACE και ο Ηλίας Μπρατόπουλος από την εταιρεία b-group.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει το αρχιτεκτονικό περιοδικό ek, που με την πολυετή του εμπειρία γύρω από τα θέματα αρχιτεκτονικής, δόμησης και design, μπορεί να προσφέρει στους ξενοδόχους αξιόπιστες λύσεις και προτάσεις, ώστε να αναδείξουν την επιχείρησή τους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και των 3 ημερών εδώ


To περιοδικό ek είναι χορηγός επικοινωνίας και στρατηγικός συνεργάτης της εκδήλωσης
 

   
^ Back to Top