Κατάστημα ξηρών καρπών ‘Χωραΐτης’
Αποστολή
To email στάλθηκε με επιτυχία

Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση, κατασκευή, διακόσμηση και εξοπλισμό καταστήματος ξηρών καρπών Χωραΐτης στη Λ. Ικάρου, Ηράκλειο. H σχεδιαστική πρόκληση ήταν να αναδειχτεί το υπάρχον κατάστημα προσδίδοντας μια ισχυρή ταυτότητα, έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα μέσα από την αισθητική παρέμβαση του μελετητή, ως συνέχεια του αρχικού του σχεδιασμού της φίρμας.
Η λειτουργικότητα του χώρου εξασφαλίζεται με τη σαφή οργάνωση των εκθεμάτων του καταστήματος με διακεκριμένες θεματικές ενότητες που δημιουργούν το κατάλληλο “φόντο” για να τονιστούν τα εκτιθέμενα προϊόντα προς πώληση.
Στον εσωτερικό χώρο κυριαρχεί το ξύλο και η πατητή τσιμεντοκονία.
Η ξύλινη ραβδωτή οροφή που παραπέμπει αφαιρετικά σε πέργκολα, τονίζει την παρουσία του παραδοσιακού στοιχείου ενωμένου με το σύγχρονο.
Ο επιβλητικός καμπύλος πάγκος εξυπηρέτησης αποτελεί προέκταση των περιμετρικών ραφιών δίνοντας ένταση και κίνηση στο χώρο.
Όλα τα στοιχεία σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα δημιουργούν αρμονικές σχέσεις και τονίζουν τη φυσική προέλευση των προϊόντων που εμπορεύεται το κατάστημα.
Στην εξωτερική όψη την προσοχή κεντρίζει η φωτεινή, εντυπωσιακή επιγραφή που βοηθάει το κατάστημα να κάνει αισθητή την παρουσία του στους διερχόμενους. Χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια υλικά και χρώματα με το εσωτερικό, δημιουργώντας μια ενιαία αισθητική.


Μελέτη: Αρχιτεκτονικό Γραφείο Τσικανδηλάκης Λευτέρης
Φωτογράφηση: Παντελής Μαθιουδάκης

   
Tags
^ Back to Top