Possum Offices
Αποστολή
To email στάλθηκε με επιτυχία

Τα νέα γραφεία της εταιρίας Possum τοποθετούνται στον δεύτερο όροφο ενός απομονωμένου κτιρίου γραφείων. Ο χώρος παρέμεινε χρησιμοποίητος έως την ανάληψη του έργου από τους αρχιτέκτονες, έχοντας μεγάλες ελλείψεις υποδομών με εξαίρεση το αρχικό κέλυφος και τις τουαλέτες.
Η αρχιτεκτονική πρόταση αναθεώρησε την κάτοψη του χώρου, ένα τετράγωνο με ανοίγματα σε τρεις πλευρές (στη δυτική, την ανατολική και τη νότια), τοποθετώντας έναν άμεσα προσβάσιμο, κοινόχρηστο χώρο στο κέντρο, με ομοιογενή διαμόρφωση της περίμετρού του ώστε να προάγει την εταιρία.
Η ξύλινη περίμετρος αυξάνεται στο πλάτος της ενσωματώνοντας, εκτός από την υπάρχουσα δομή, νέες εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους και τις γυάλινες κατασκευές που δίνουν λύση στην προσβασιμότητα των επί μέρους χώρων με οπτική συνέχεια μεταξύ τους.
Το εσωτερικό περίβλημα παρουσιάζεται ως μια ξύλινη επιδερμίδα με γεωμετρία υλικότητα και κατασκευή που καθορίζουν την χωρική και λειτουργική οργάνωση των γραφείων. Εντέλει, δίνει έμφαση στον κεντρικό χώρο δημιουργώντας μια αντιθετική σχέση με τους υπόλοιπους φωτεινούς και με πρόσβαση στη θέα χώρους έξω από αυτό.


Μελέτη: Arrokabe arquitectos 
Φωτογράφηση: Luis Diaz Diaz 

   
Tags
^ Back to Top