X
Μονοκατοικία στην Κηφισιά

Ένας μεθοδευμένος διάλογος εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και μία σαφής, καθαρή διάρθρωση των όγκων, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής σύνθεσης της διώροφης κατοικίας.
 

Read More
X
Κατοικία στο Καπανδρίτι

Ο σχεδιασμός της κατοικίας αυτής στο Καπανδρίτι ακολουθεί τη σχέση της με το φυσικό περιβάλλον, τον προσανατολισμό αλλά και τις προγραμματικές παραμέτρους.

Read More
X
Διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

'Ενα εκλεκτικιστικά διακοσμημένο διαμέρισμα εμβαδού 190 τμ. μετατρέπεται σε χώρο που αποπνέει αισθητική ηρεμία και γαλήνη με τη γλώσσα του μινιμαλισμού.

Read More
X
7th room

Μια νέα προσθήκη στο διάσημο ξενοδοχείο Treehotel τοποθετείται ανάμεσα στους τρίχρωμους κορμούς και τις κορφές ενός ψηλού πευκόδασους, στη βόρεια Σουηδία.

Read More
X
Τρεις κατοικίες στην Κεχριά Σκιάθου

Το φυσικό περιβάλλον οδήγησε την αρχιτεκτονική επίλυση με επί µέρους όγκους του συγκροτήματος που ακολουθούν την έντονη κλίση του εδάφους, βλέποντας στη θάλασσα.

Read More
X
Γραμμικός όγκος στη Φιλοθέη

Η μελέτη αφορά σε μια μονοκατοικία στη Φιλοθέη και αποσκοπεί στο να επανασυνδέσει το, περιορισμένο λόγω μεσοτοιχίας, οικόπεδο με τον ηλιασμό, τη θέα, το έδαφος και το πράσινο.

Read More
X
Κατάστημα ξηρών καρπών ‘Χωραΐτης’

Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση, κατασκευή, διακόσμηση και εξοπλισμό καταστήματος ξηρών καρπών Χωραΐτης στη Λ. Ικάρου, Ηράκλειο.

Read More
X
5 Kατοικίες στον Παρνασσό

Σε επικλινές οικόπεδο στην κοίτη φυσικού ρέματος σχεδιάστηκε ένα οικιστικό συγκρότημα 5 αυτόνομων κατοικιών, μέσα στα έλατα του Παρνασσού.

Read More
X
Εξοχική κατοικία στην Αράχωβα

Η κατοικία βρίσκεται σε µία ήσυχη πλαγιά του Παρνασσού, µε θέα το χωριό της Αράχωβας και την υπέροχη κοιλάδα των ∆ελφών. 

Read More
X
Chalet στον Παρνασσό

‘Ενα ξύλινο σπίτι δίπλα στο δάσος, παρέχει ζεστούς, σύγχρονους χώρους σε αρμονία με τη φύση και με οπτικές φυγές στην πανοραμική θέα.

Read More
X
UP Crete New Offices

Τα νέα γραφεία της UP Crete κατασκευάστηκαν στην αρχή του 2017 από την ομάδα της εταιρίας, με απλά υλικά και παιχνιδιάρικα χρώματα, δημιουργώντας ένα "work at home" περιβάλλον.

Read More
X
Eλληνικές Κατασκευές | Μάρτιος | 215

ARCHITECTS

- Τσαµπίκος Πετράς

 

PROJECT

- Villa Clessidra στην Ολλανδία | Λαέρτης - Αντώνιος Βασιλείου

- Mικρή εκκλησία στην περιοχή Στράτος Αιτωλοακαρνανίας | Γιάννης Γιαννούτσος

Read More
X
Villas

Η κυκλοφορία του νέου λευκώματος Villas 2016 επιβεβαιώνει το διεθνή προσανατολισμό της ετήσιας αυτής έκδοσης τα τελευταία χρόνια, με την παρουσίαση μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες πραγματοποιήσεις πολυτελών περιαστικών μονοκατοικιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία. 

Read More
X
Apartments

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, το διαμέρισμα παίρνει πράγματι τη μορφή μιας πολύπλοκης μηχανής κατοίκησης, δικαιώνοντας τον προφητικό αφορισμό του Le Corbusier πριν από ένα σχεδόν αιώνα: η ενεργειακή απόδοση, η μελέτη φωτισμού, οι αυτοματισμοί και η συνδεσιμότητα των χώρων κατοίκησης είναι έννοιες που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια δυναμικά στο σχεδιασμό και άλλαξαν τα δεδομένα. 

Read More
X
Maison de Campagne

H εξοχική κατοικία παραμένει και σήμερα το πεδίο, στο οποίο η ελληνική αρχιτεκτονική δημιουργεί και πειραματίζεται, συνεχίζοντας την ισχυρή παράδοση του ελληνικού μεταπολεμικού μοντερνισμού και των πρωτεργατών του. 

Read More
X
MYKONOSVillas

Το “MYKONOSVillas” είναι µία δίγλωσση µονογραφία όπου η κυκλαδίτικη πλαστικότητα παρουσιάζεται µε σύγχρονες αρχιτεκτονικές µορφές, µέσα από 14 επιλεγµένες µυκονιάτικες κατοικίες.

Read More
“Design is intelligence made visible.”
- Don Newgren
^ Back to Top